Ok, więc pomyślałem, że zaktualizuję i dodam informacje do instrukcji Dana. Wydaje się, że mój przypadek jest kolejnym, nieco unikalnym przykładem w historii linii ciśnieniowej PS tych wczesnych Xterra. Mój został wyprodukowany 06/99, co ponownie zmienia parametry.
To pierwsze zdjęcie pokazuje rodzaje złączy w moim X. Zauważ, że oba końce mają złącze banjo. Dan ma to samo banjo na końcu pompy, ale złącze gwintowane na końcu przekładni. Zdejmowanie tego węża jest takie samo, jak opisano wcześniej. Dla mnie było to jednak trudniejsze, ponieważ śruba banjo na końcu pompy odmówiła ruchu. Skończyło się na tym, że wyciągnąłem cały wąż przez komorę silnika i obróciłem go, tak aby cały zespół wyszedł z pompy. Następnie udało mi się poluzować śrubę banjo za pomocą dwóch dwudziestocalowych kluczy.
[/url][/IMG]
Ten drugi obrazek pokazuje złącze banjo na końcu pompy z portem dla czujnika ciśnienia. Uważam, że ta część jest identyczna z częścią Dana. Problem polega na tym, że większość węży zamiennych jest dostarczana z innym portem czujnika, wymagającym podłączenia innego wtyku czujnika.
[/url][/IMG]
Uważam, że to ominąłem. Numer części, który zamówiłem, był następujący z Rock Auto
1999 NISSAN FRONTIER 3.3L V6
EDELMANN 92309 Wąż ciśnieniowy wspomagania kierownicy 48,89 $ 0,00 $ 1 48,89 $
Zauważ, że jest napisane dla 99 frontier, ale przycisk "więcej informacji" na stronie internetowej stwierdza również, że jest dla 2000 xterra. Zauważ również, że port na wężu ma rodzaj przedłużenia od węża, podobnego do oryginału z portem przy złączu banjo.
[/url][/IMG]
Słowo przestrogi. Czujnik ciśnienia wspomagania kierownicy wymieniony na stronie internetowej, który pasuje do tego węża, wydaje się nieprawidłowy. Nie ma nawet żadnych przewodów.
ŹLE
/ŹLE
Więc to jest czujnik PS, który został zdjęty z mojego pojazdu. Zauważ stosunkowo długą końcówkę, która wchodzi w słupek na wężu. Inny niż Dana, ale to kolejny wąż. Mam nadzieję, że zadziała dla węża, który kupiłem.
To ostatnie zdjęcie wnętrza węża dla każdego, kto jest skuszony, aby wypróbować metodę spawania JB wspomnianą w wątku, który go zrodził. Zauważ wewnątrz drugiego węża wąż z drutu spiralnego. Próbowałem również zanieść to do Napa, Car Quest, a także do lokalnego warsztatu klimatyzacji i zlecić im wymianę odcinka węża. Wszyscy odmówili.
[/url][/IMG]
Mam nadzieję, że to trochę bardziej wyjaśni sprawę wszystkim, którzy próbują tej naprawy.
Mój numer części 92309 przyjdzie dzisiaj i poinformuję o sytuacji z czujnikiem ciśnienia.