Nissan XTerra Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
i have been searching the web on this issue for a while now and im getting no where really..i see post on this code and people say how they replaced all this stuff and still have a check engine light on.. well here is what i have from my code reader live data and i hope that someone can see something off
this is at 625 rpm
maf .48
o2 sensor
S1B1 .300 S1B2 .330
S2B1 .590 S2B2 .330
STFT1 2.3 LTFT1 .8
STFT2 -.8 LTFT 5.5

My xterra seems to be drinking gas like crazy.. last year i replaced all plugs and cleaned all fuel injectors.. cats a expensive and i dont have the money to guess. is what im really trying to get at.
any helps appreciated
thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
8,519 Posts
Some thing on bank 2 is not running right has this truck ever over heated ??
Possible causes:
Bad cat
ex leak
intake leak
bad injector
leaking injector
bad plug or wrong plugs ( did you change from the OEM that should be in the truck)
timing off
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
no its never overheated.. does it look like its post cat or pre cat.. and this might be a stupid question but bank 2 is that driver or passenger side? i cleaned the injectors didnt notice any of them leaking and i cant hear and exhaust leak or see one either how would i know if they are leaking now though would i have to take them out hook them up with pressure on it to see if it leaks? just trying to get ideas and i agree somthings wrong with bank 2
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
I also noticed that when I checked the o2 sensors.. sensor 1 for both banks don't fluctuate hardly at all..they say from .1 to.9. They pretty much stayed where they were..so that kinda pointef me towards bad o2s..ideas
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #7
ok so let me ask you this.. ive heard that a bad thermostat will affect fuel efficiency also.. i can have my car sitting idle engine temp is where it is suppose to be but i get no heat for about five mins of actual driving the vehicle.. i was told it was bubbles in my system.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top