X won't blow hot air unless rev'ed up. - Nissan Xterra Forum
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 01-02-2013, 08:57 PM Thread Starter
redbeard
Noob
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2008 Xterra
redbeard is on a distinguished road
X won't blow hot air unless rev'ed up.

2008 Xterra Off-road, Northern Alberta. It could run for hours and won't blow hot air. Even did it inside. Engine comes up to temp fine. Just replaced the thermostat anyway to see if that was the cause. As soon as the RPM is up, in motion or parked, it blows heat. Stop at a red light 5 seconds later, Cold air!

Any thoughts or experience on this would be appreciated.

Matt

redbeard is offline  
2008 Xterra
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 01-02-2013, 09:16 PM
RacerXXL
Administrator
 
RacerXXL's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Northern Alabama
Posts: 7,564
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
2000 XE V6 Xterra
RacerXXL is a name known to all RacerXXL is a name known to all RacerXXL is a name known to all RacerXXL is a name known to all RacerXXL is a name known to all RacerXXL is a name known to all
Garage
2nd Gens seem to suffer from an issue occasionally where air in the cooling system will cause heater issues. Take a look at these.

http://www.thenewx.org/forum/showthread.php?t=35941

http://www.thenewx.org/forum/showthread.php?t=37107

http://www.thenewx.org/forum/showthread.php?t=24370

-Kelly- Build Thread

Then he showed those men of will what will really was. - Verbal Kint
RacerXXL is offline  
2000 XE V6 Xterra
Reply

Tags
cold weather , heater , heater core

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off