2010 ignition problems - Nissan Xterra Forum
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 11-28-2012, 03:29 PM Thread Starter
fortel
Noob
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2010 Xterra
fortel is on a distinguished road
2010 ignition problems

My first post after searching the forums for similar problems being discussed. I have a 2010 I bought used now with 32,000 miles, been driving it about a year with no problems. Went to dealer for 30,000 mile checkup. 4 days later had to be towed from out of town back to dealer. Ran great with no indication of a problem. Tried to start it the next morning and it wouldn't - plenty of battery juice, starter turning over fine and fuel being sent but no actual ignition. Dealer replaced a wire they said had chafed insulation. Drove for less than 2 weeks (again cranking and running fine) and had to tow back to dealer with exact same symptoms. Dealer kept it a week finally replacing the IPDM which they said was faulty. Got it back cranking and running fine for less than a week when it had to be towed from out of town again back to the dealer with exactly the same symptoms again. They say the IPDM they replaced a week earlier is still good. After two days it started cranking again for them and they tell me no codes are showing up. Now they want to replace the battery and give it back to me. Nothing is wrong with the battery and it would seem if its got enough juice to turn the starter it would have enough juice for a spark. Sounds like they want to just replace something so they can dump it back on me and get it out of their shop where its been for the last two weeks. I appreciate that without a code it may be hard to diagnose but after 3 tows in from being stranded they are sending it back without it being repaired. Now that we are in the cold of winter, I'm not real excited being the guinea pig that drives it for a week or two until I'm stranded yet again. Does any body have any ideas? The forum search showed IPDM problems with earlier models but the symptoms repeatedly described doesn't match what mine is doing. Thanks for any help or ideas you can provide.

Last edited by fortel; 11-28-2012 at 03:32 PM.
fortel is offline  
2010 Xterra
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Xterra Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off