Missfire p0303 and p0325 problem ????? - Nissan Xterra Forum
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 02-23-2012, 02:30 AM Thread Starter
alcala1219
Noob
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2001 Xterra
alcala1219 is on a distinguished road
Missfire p0303 and p0325 problem ?????

Hello all i have a 01 X no mods on the engine and no mods on the body. it has roughly 177xxx on it and we got it from a car lot. I have checked compression (140psi) replaced the cap, rotor, plugs (not wires yet)but nothing has changes since i started to replace parts. I tested for spark and got it. i swapped wires and still the same. everything was running great till yesterday we were backing up and felt the engine stumble and hesitate like it was gonna die. Then not even 1 mile later the cel came on. as soon as that happened we went to get the codes checked. When i pull the wire #3 from the cap the engines performance stays the same....which tells me that the cylinder is not firing at all. or am i missing something could the injector be bad??

Any help at all is greatly appreciated this is my daily driver and i cannot pay for the stealership. im pretty mechanical but i cant figure this out for the life of me.

Thanks everyone.
alcala1219 is offline  
2001 Xterra
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-23-2012, 09:51 AM
iwashmycar
Addict
 
iwashmycar's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Clintonville, Ohio
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
2003 Xterra
iwashmycar is on a distinguished road
Maybe you put in a faulty plug or wire? Does that plug still get spark? ( sounds like you said it had spark before you swapped stuff?)

Maybe try the ear on screwdriver test... on the injector... see if you can hear it firing.

-Adam

2003 Nissan Xterra XE 2WD AT

2007 (O|TOYOTA|O) FJ Cruiser 4WD AT

Last edited by iwashmycar; 02-23-2012 at 09:54 AM.
iwashmycar is offline  
2003 Xterra
post #3 of 6 Old 02-24-2012, 10:06 AM Thread Starter
alcala1219
Noob
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2001 Xterra
alcala1219 is on a distinguished road
i havent done the screwdriver test yet. i will do that tonight but i found a TSB about this whol situation and the injectors being clogged and causing a hesitation. but at my local parts store a new injector is 90 dollars and i dont want to just condem the injector this early. could i put some fuel system cleaner through the system to see if it will clear out.
alcala1219 is offline  
2001 Xterra
post #4 of 6 Old 02-24-2012, 10:21 AM
iwashmycar
Addict
 
iwashmycar's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Clintonville, Ohio
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
2003 Xterra
iwashmycar is on a distinguished road
you could try the cleaner, but youll need to check and see if they are all firing or not as well. If they are not even pulsing, then the cleaner cant clean!

-Adam

2003 Nissan Xterra XE 2WD AT

2007 (O|TOYOTA|O) FJ Cruiser 4WD AT
iwashmycar is offline  
2003 Xterra
post #5 of 6 Old 02-25-2012, 12:37 AM Thread Starter
alcala1219
Noob
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
2001 Xterra
alcala1219 is on a distinguished road
Woot!! Woot!!!

well guess what it was in fact the injector. i checked for voltage at the connecter and it was there. went ahead and just decided o replace it they had it at my local parts store for 94 bucks. it was actually really easy and quick to do only two phillips head screws and it popped right out. put in the new one and cleared the codes, drove about 15 miles and everything in running fine now. pulling the plug wire actually causes the engine to stumble now so that is a good sign in my eyes

thanks for the help guys
alcala1219 is offline  
2001 Xterra
post #6 of 6 Old 02-25-2012, 08:01 AM
iwashmycar
Addict
 
iwashmycar's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Clintonville, Ohio
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
2003 Xterra
iwashmycar is on a distinguished road
Good stuff! Glad it worked!

-Adam

2003 Nissan Xterra XE 2WD AT

2007 (O|TOYOTA|O) FJ Cruiser 4WD AT
iwashmycar is offline  
2003 Xterra
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Xterra Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off